ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Συνταγή:Τσάι Αδυνατίσματος με κάψουλες Φασκόμηλο ''Ωρα για τσάι Σοχού'', πράσινο τσάι, κόκκινο μήλο και μηλόξυδο

Υλικά Για 2-4 άτομα

1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο πράσινο τσάι.

2 κάψουλες (μεγάλες) ''Ωρα για τσάι Σοχού'' φασκόμηλο.

Φλούδα από ένα κόκκινο μήλο.

3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο.

1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο μάραθο.

1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο άνιθο.

Εκτέλεση

Βράζετε 2 ποτήρια νερό και μόλις πάρει βράση αποσύρετε από την φωτιά.

Ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το ξύδι. Αφήνετε για 1 ώρα στη κατσαρόλα.

Σουρώνετε και προσθέτετε το ξύδι ανακατεύοντας καλά.

Πίνετε μισό φλιτζάνι από το ρόφημα 3 φορές την ημέρα μισή ώρα πριν το φαγητό.

*Αν προσθέσετε μηλόξυδο προσοχή εφόσον δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το στομάχι, θα δείτε να ξεφουσκώνετε και μεγαλύτερη ανακούφιση από δυσκοιλιότητα. Το ζεστό τσάι είναι εξαιρετικά ευεργετικό και το καλοκαίρι καθώς αποτοξινώνει και βοηθά την ομοιόσταση του οργανισμού να αντιμετωπίσει τη ζέστη!

Συνταγή: Κάψουλες τσάι του βουνού ''Ωρα για τσάι Σοχού'' με μέλι, λεμόνι και τζίντζερ για φυσική προστασία του οργανισμού

Υλικά 

Τσάι του βουνού ''Ωρα για τσάι του Σοχού''(6 κάψουλες μεγάλες)

Λεμόνι (1 φέτα)

Τζίντζερ (1/3 κ.γ)

Μέλι (1 κουταλιά)

Παρασκευή

Γεμίζουμε μια κούπα νερό και την προσθέτουμε στο σκεύος ώστε να βράσει. Μόλις αρχίσει και βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε το νερό στην κούπα και προσθέτουμε τη φέτα από το λεμόνι και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε σκεπασμένο για περίπου 3-4 λεπτά.

Έπειτα το σουρώνουμε, προσθέτουμε το μέλι και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

Συνταγή:Κέικ με κάψουλες τσάι του βουνού ''Ώρα για τσάι Σοχού''

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

5 κάψουλες( μεγάλες) σε φλιτζάνι τσάι του ''Βουνού Ώρα για τσάι Σοχού''

7 εκατοστα φλούδα λεμονιού
Για το κέικ:
3/4 φλιτζανιού αλατισμένο βούτυρο, μαλακωμένο
1 1/2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λεμονιού
3 αυγά
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι τσάι του βουνού
Για το γλασσο:
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 1/2 κουταλιές της σούπας τσάι του βουνού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κάθε στάδιο αυτού του κέικ απαιτεί ένα ορισμένο ποσό τσαγιού του βουνού, όσο πιο έντονα βρασμένο, τόσο πιο έντονη είναι η γεύση του τσαγιού στο τελειωμένο Κεικ.

Ξεκινήστε με την παρασκευή του τσαγιού, χρησιμοποιώντας συνολικά 1 φλιτζάνι νερό και περίπου 3 κάψουλες  τσάι του βουνού'' Ώρα για τσάι Σοχού''. Συνδυάστε το νερό και το τσάι του βουνού σε μια κατσαρόλα, βράστε και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, σκεπασμένο.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και χρησιμοποιήστε αυτό το τσάι για το σιρόπι σας, στο κέικ σας και το γλάσσο.
Ξεκινήστε κάνοντας το σιρόπι σας. Σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδυάστε το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το 3 κάψουλες  του τσαγιού ''Ώρα για τσάι Σοχού'' και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε μερικά ακόμη κλαδάκια του τσαγιού βουνού στην κατσαρόλα και αφήστε να βράσει.

Μειώστε τη θερμότητα και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

Στη συνέχεια, προετοιμάστε το κέικ σας. Στο μπολ του μιξερ σας, συνδυάστε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε για 3 - 5 λεπτά μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά για άλλα 3 - 5 λεπτά μέχρι να γίνει ανοιχτόχρωμο κίτρινο και απαλό.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ και το αλάτι. Προσθέστε 1/2 αυτού στο δοχείο ανάμιξης που περιέχει τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Αναμείξτε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να τα συνδυάσουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού. Ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά και τελειώστε προσθέτοντας το τσάι (το οποίο θα πρέπει να κάπως κρύο). Ανακατέψτε το μέχρι να συνδυαστεί καλά, προσέχοντας να μην το παρακάνετε στο χτύπημα.
Προετοιμάστε την φόρμα αλλοιφωντας με φυτικό λάδι και στρώστε με χαρτί ψησίματος. Ρίξτε το μειγμα σας και απλώστε το ομοιόμορφα.

Ψήνετε στη μεσαία σχάρα του φούρνου σας για περίπου 60 λεπτά. Ξεκινήστε να ελέγχετε το κέικ σας μετά από 50 λεπτά. Βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει καθαρή.


https://www.facebook.com/ΩΡΑ-ΓΙΑ-ΤΣΑΙ-ΣΟΧΟΥ-Teatimesohos-103099641362064/?modal=admin_todo_tour